facebook
 
Hotel-Cafe-Restaurant “De Oude Smidse”
Hotel
Restaurant
Bistro
Omgeving en Activiteiten
Arrangementen
Groepen
Agenda
Agenda
Openingstijden
Contact
Reserveren
Foto`s
De omgeving biedt ook fantastische mogelijkheden voor fietsers, skaters, wandelaars, motorrijders, kanoërs en andere watersporters


Omgeving en Activiteiten

De Oude Smidse ligt in het centrum van Westernieland dat deel uitmaakt van de Marne, de dunst bevolkte gemeente van Nederland. De directe omgeving wordt gevormd door Het Hoogeland, een weids en uitgestrekt gebied met vele toeristische, culturele en recreatieve mogelijkheden. De naam Het Hoogeland verwijst naar hoge ligging van het land, ontstaan door de aanslibbing van de zee. Het gebied kenmerkt zich door grote herenboerderijen een decor van uitgestrekte landbouwgrond en wijdse wolkenluchten. Heel bekend zijn de zeehondencrèche, het Pieterpad, wadlopen en de boot naar Schiermonnikoog.

De omgeving biedt ook fantastische mogelijkheden voor fietsers, skaters, wandelaars, motorrijders, kanoërs en andere watersporters. Zij kunnen naar hartenlust gebruik maken van de vele routes die door het gebied zijn uitgezet en die voeren langs schilderachtige dorpjes, waar zowel pittoreske arbeiderswoninkjes als pompeuze herenboerderijen te zien zijn. En heel veel historische kerken. Het Hoogeland heeft er de meeste per vierkante kilometer in Nederland! Ze zijn een bezoekje zeker waard. Ook op het gebied van kunst is er veel te zien. Elke eerste zondag in de maand organiseren 18 kunstenaars uit de regio de zo genoemde Route 99. Op deze dag zijn alle galerieën van de participerende kunstenaars voor iedereen tussen 12:00 en 17:00 geopend.

omgeving_cultuur.php Cultuur
omgeving_activiteiten.php Natuur
omgeving_natuur.php Activiteiten

  Ontwerp: ReMedia.nl | Links | Catering