facebook
 
Hotel-Cafe-Restaurant “De Oude Smidse”
Hotel
Restaurant
Bistro
Omgeving en Activiteiten
Arrangementen
Groepen
Agenda
catering
Agenda
Contact
Reserveren
Links
Foto`s
De omgeving biedt ook fantastische mogelijkheden voor fietsers, skaters, wandelaars, motorrijders, kanoërs en andere watersporters


Omgeving en Activiteiten: Activiteiten

 • Wandelen
  Wandelen door het Groninger land is een rijke ervaring. Het ongerepte land, de schilderachtige dorpen en de rust en ruimte, het zijn de perfecte ingrediënten voor een langzame, doch intense kennismaking met het Groninger landschap. Er zijn vele wandelroutes in de buurt van Westernieland. Het Hoogeland is een uitdaging voor wandelaars die houden van vergezichten, wind, uitgestrekte natuurgebieden en natuurlijk de dijken langs de zee.
  Je vindt de routebeschrijvingen in allerlei gidsen en brochures. Gemarkeerd of niet-gemarkeerde, lange of korte routes, gekoppeld aan een thema of in een bepaalde regio of plaats, individueel of met een groep.
  De Oude Smidse is lid van de vereniging Groningen Loopt! Deze vereniging is gekoppeld aan lokale bedrijven en organisaties die als toeristische informatiepunt voor alle wandelaars dienen. Hier kunt U terecht om meer informatie over aantrekkelijke wandelroutes in de regio te krijgen. De toeristische informatiepunten zijn herkenbaar aan het bordje met het Groningen Loopt! - logo.
  Wilt U meer informatie over het wandelen rond Westernieland neemt dan contact met ons op en wij zullen samen met U over de verschillenden mogelijkheden praten.

  Website: Groningen Loopt!


 • Fietsen
  In Noord-Groningen zijn de afgelopen jaren veel paden aangelegd en dat levert prachtige routes om te fietsen. Rondom Westernieland kan ook volop gefietst worden. Dwars door het landschap kan genoten worden van de ruime blik en de stilte. Tijdens de fietstochten komt u borgen, kerken, wierden-dorpen en typisch Groninger boerderijen tegen. Doordat de verscheidene dorpen op korte afstand van elkaar liggen, zijn de nodige tussenstops mogelijk. “De Oude Smidse”bied ook de mogelijkheid fietsen te huren ( 7,50 € per dag ). Wilt U een fiets bij ons voor een of meerdere dagen huren of meer informatie over fietsvakantie hebben, neem dan contact met ons op.

 • Kanovaren
  Het Hogeland ontdekken vanaf het water door kronkelende riviertjes en langs kleine dorpjes waar u kunt aanleggen voor een kijkje of een picknick. De provincie Groningen is als watersportprovincie sterk in opkomst. Van oudsher beschikt onze regio over een wijd vertakt stelsel van kanalen, meren en getijdenprielen, maren genaamd. Kanalen, bruggen en sluizen die in onbruik waren geraakt worden weer in gebruik genomen. Hier profiteren voornamelijk de kanovaarders en motorbooteigenaren van. Veel gemeenten hebben aanlegplaatsen voor deze waterrecreanten. Met de kano of (kleine) motorboot kan aangelegd worden in Winsum, Warffum, Uithuizen, Kantens en Usquert.
  Er is bij de VVV een gedetailleerde kanovaarkaart te koop. Voor wie geen kano bezit zijn er op verschillende plaatsen kano's te huur. Wij kunnen dit voor u organiseren. Wilt U meer informatie over kanotochten of motorbootrijen neem dan contact met ons op.


 • De stad Groningen
  Het bruisende hart van onze provincie is de stad Groningen. Met zijn talloze cafés en restaurants is dit een gezellige stad om uit te gaan. Maar ook cultureel heeft de stad Groningen met een groot aantal musea, theaters, bioscopen en festivals veel te bieden. Ook wel Amsterdam van het Noorden genoemd, is de Universiteitstad Groningen met 50,000 studenten de stad met de jongste populatie in Nederland. Groningen is uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland en fietsstad van Europa.
  25 km van Westernieland
  Goed te bereiken met openbaar vervoer
  Beste parkeermogelijkheden in de binnenstad voor mensen met eigen vervoer
  Gezellig shoppen in een van de mooiste steden van Nederland
  Rondvaart door de grachten van Groningen
  Beklim de martinitoren en geniet van een mooi uitzicht op de stad en omgeving
  Op zijn minst 3 weekmarkten in de binnenstad met meer dan 150 stands

  Als U meer informatie nodig heeft om je dag in de stad Groningen te plannen kunt U altijd bij ons terecht voor meer tips.

  Website: Groningen Stad
  Ontwerp: ReMedia.nl